Желаете по-здрави коса, нокти и кожа? Използвайте Омега 3 мастни киселини

health supplements

Спокойно, вече не се тревожете за обезводнената кожата на лицето и тялото, чупливите нокти и изнемощяката си коса. В търговската мрежа са Омега 3 мастни к-ни.

В случай, че се чудите какво реално представляват тези к-ни и с какво са изгодни на организма, сега ще обясним.

Омега-3 есенциалните киселини са страшно ценни за тялото ни, тъй като не се образуват в тялото ни. Затова е много важно да си ги наваксваме с храните, приемайки ги и с хранителните добавки.

В ястия Омега 3 най-често се срещат в градинския чай, рибата, асаи, лененото масло, водораслите и орехите, маслото от рапица и спанака.

За огромно съжаление, обаче много често диетата ни не може да ни набави важните правилни компоненти. Причините за това са доста – по един начин в бързото всекидневие не ни остава достатъчно време да сготвим и поднесем у дома на любимите си хора храната, от която наистина имат нужда. Има и друго – много често сме неглежирани по отношение на храна и пропускаме да си даваме сметка точно колко важно е да ядеме наистина добра и питателна храна абсолютно всеки ден. Много често разчистваме на лесните, бързодостъпни и засищащи, но без особени хранителни качества ястия.

Някаква друга причина да не приемаме достатъчно Омега 3 мастни к-ни с яденето е някакъв определен вкус, който не ни харесва. Доста хора, например не консумират риба, водорасли и спанак. Много рядко похапват в нужните количества и от останалите предлагащи Омега-3 мастни киселини ястия.

За да се снабдят необходимите за коректната дейност на тялото ни Омега-3 е важно да се вземат хранителни добавки.

Те се предоставят в различни видове, но много често се срещат като на масло или капсули, като се приемат по предписание или пък следвайки указанието на упътването.

Омега 3 са полезни мазнини, които спомагат за правилния метаболизъм в нашето тяло.

Освен за здрави нокти, коса и кожа Омега-3 есенциалните мастни киселини са изгодни и за редица допълнителни неща.

Например приемането на богати нива Омега 3 мастни к-ни помага за надмогването на състоянията на депресия.

Много полезни са, ако се лекува много високо артериално кръвно налягане, защото Омега-3 мастни киселини разреждат кръвта и редуцират по естествен метод завишеното кръвно. Действат спомагателно за контролиране на лошия холестерол в нашата кръв.

Мастните к-ни влияят перфектно за неприятни болки в ставите, ревматоиден артрит и други.