За здравето на зъбите няма цена

dental care
Нашето здраве няма цена! Здравето е безценно! На добро здраве се радват хората, които полагат ежедневни грижи и се доверяват на правилните специалисти.

Здравето на зъбите ни е много важно, както и общото състояние на всеки друг орган или система в тялото ни. Проучванията показват, че не малко здравословни проблеми се дължат именно на лошата устна хигиена. Установено е, че дори ставните болки е възможно да бъдат резултат от някакви проблеми със устната кухина и зъбите. Болките в ушите също често са свързани със състоянието на конкретен зъб. Добрият зъболекар може да установи това. С проблеми с устната кухина е възможно да бъде свързан дори косопадът. Косопадът обикновено води хората при дерматолог или ендокринолог, който, обаче, съветва за консултация със зъболекар. Жлъчни проблеми, дори ракови изменения, също могат да бъдат свързани със състоянието, хигиената и редовните профилактични прегледи при зъболекар на устната кухина.хипертония лечение

Вярно е, че всяка поддръжка, в това число и денталната, е свързана допълнителни разходи. Разходите по зъболекарските услуги също утежняват месечния бюджет. Ако помислим в преспектива, обаче, навреме отстраненият проблем би ни спестил доста по-големи суми пари, които ще трябва да отделим, когато проблемът се задълбочи.

Зъболекарите в София, както и техните колеги навсякъде по света, са единодушни, че в основата на добрата устна хигиена са освен гените на човека, така и неговия хранителен режим. Зъболекарите съветват, ако нямаме възможност да измием зъбите си с четка и паста за зъби, то поне да изплакнем устната кухина след всяко хранене, дори след напитки, най-вече захарни и кафе. Всяка храна или напитка полепва по зъбите и устната кухина, оставяйки плака, в която виреят много вредни микроорганизми. Точно тези микроорганизми водят до неприятни дентални проблеми.

С редовни профилактични прегледи и създаването на ежедневни навици още в ранна детска възраст, си подсигуряваме по-малко и по-лесно отстраними здравословни проблеми.